Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 

500 g filetu z sandacza, 2 łyżki masła...

Top 10 przepisów na święta 2017! Zobacz najciekawsze przepisy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia

Składniki: 500 g filetu z sandacza, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki masła, 300 g serka topionego z papryką, 200 ml mleka, 3 żółtka, sól i pieprz do smaku, pieprz czerwony w ziarnkach Sposób przygotowania Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor. Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu, 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i, często mieszając, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem. Przepis poleca Robert Muzyczka, ekspert kulinarny MSM Mońki

Zobacz również

To była majówka w atmosferze wiślackiego święta. Kibice będą o tym opowiadać wnukom

To była majówka w atmosferze wiślackiego święta. Kibice będą o tym opowiadać wnukom

Niezwykły jubileusz Bramy Opatowskiej w Sandomierzu. Ma 95 lat! [ZDJĘCIA]

Niezwykły jubileusz Bramy Opatowskiej w Sandomierzu. Ma 95 lat! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?