Top 10 przepisów na święta 2017! Zobacz najciekawsze przepisy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia
Składniki: 500 g filetu z sandacza, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki masła, 300 g serka topionego z papryką, 200 ml mleka, 3 żółtka, sól i pieprz do smaku, pieprz czerwony w ziarnkach Sposób przygotowania Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor. Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na maśle, na wolnym ogniu, 5-6 minut. Dodać serek topiony. Mleko połączyć z żółtkami rózgą kuchenną lub mikserem, dodać do selera z serkiem i, często mieszając, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem. Przepis poleca Robert Muzyczka, ekspert kulinarny MSM Mońki