MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki  
Ciasto: 30 dkg mielonych orzechów włoskich, 30...
fot. arch. gminy

KULINARNIE: Przepisy na Wielkanoc pań z Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Rozdrażew [ZDJĘCIA]

Mazurek orzechowy

Składniki Ciasto: 30 dkg mielonych orzechów włoskich, 30 dkg masła, 1 i 1/4 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 6 białek. Polewa: 6 żółtek, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Sposób przygotowania Masło utrzeć, dodać mąkę. Białka ubić z cukrem, a następnie delikatnie połączyć z masłem i mielonymi orzechami. Piec ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną. Tak przygotowaną polewę wylać na ciasto i piec w piekarniku 15 min.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Hajnówce

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Hajnówce

Tygodniowy przegląd prasy w Prudniku, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Prudniku, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania