Kolejne spotkanie z Karolem Okrasą!
W poniedziałek 20 marca znany telewizyjny kucharz Karol Okrasa odwiedził po raz kolejny Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. K. F. Libelta w Krotoszynie....
Noworoczno-opłatkowe spotkanie ludowców
W sobotę 21 stycznia w Koźminie Wielkopolskim zorganizowano noworoczno-opłatkowe spotkanie członków i sympatyków regionalnego PSL. W sali sportowej Zespołu...
Wigilia emerytów i rencistów z Mahle
W piątek,16 grudnia, w restauracji "Ratuszowa" w Krotoszynie miały miejsce dwa wigilijne spotkania emerytów i rencistów, którzy swój los związali ze znanym i...
Polskie jabłka trafią do Chin
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłosiło w poniedziałek 14 listopada, że do polskiej ambasady w Pekinie dotarło potwierdzenie z Generalnego Urzędu Nadzoru...
Sekretem rogali jest ciasto
Rogal świętomarciński to znak rozpoznawczy Poznania i Wielkopolski. Żeby produkować przysmak o tej nazwie, trzeba jednak zdobyć certyfikat.
Kulinarny Puchar Polski 2016: Wielkopolanie są najlepsi! [ZDJĘCIA]
Kulinarny Puchar Polski 2016 zdominowali wielkopolscy kucharze - stanęli na wszystkich trzech stopniach podium!
Festiwal smaków z wyobraźnią
W niedzielę 18 września koźmiński zamek został opanowany przez członków, współpracowników i przyjaciół dwóch ważnych i działających na rzecz rolnictwa...
Okrasa ponownie gościł w Krotoszynie
W niedzielę, 11 września, od godziny 16:00 na krotoszyńskim rynku odbywała się jubileuszowa edycja imprezy Powiat od kuchni. Panie z 22 Kół Gospodyń Wiejskich...
Przepis na kurki [ZDJĘCIA]
Przepis na kurki w śmietanie. Można je podawać z makaronem np. pełnoziarnistym lub białym. Smakuje też z makaronem ryżowym. Kurki wypłukać i ułożyć na...
Oprócz smaku mamy historię
Z Karolem Okrasą, mistrzem kuchni, autorem i prezenterem programów telewizyjnych o charakterze kulinarnym rozmawiał Łukasz Cichy.
Szykujcie się na rogalowe szaleństwo!
Już za kilka dni w Poznaniu królować będą rogale świętomarcińskie - przysmak nieodłącznie kojarzący się z 11 listopada i imieninami świętego Marcina.
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano miesiąc temu w kategorii Nadzór budowlany
Dodano miesiąc temu w kategorii Kancelaria notarialna
Dodano miesiąc temu w kategorii Kancelaria notarialna
Dodano miesiąc temu w kategorii Schody