4/11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Składniki:

mak 100 g, rodzynki 4 łyżki, cukier wanilinowy 1...

Składniki: mak 100 g, rodzynki 4 łyżki, cukier wanilinowy 1 łyżka, miód 4 łyżki, migdały posiekane 4 łyżki, skórka pomarańczowa, mąka 1 szklanka, 2 jaja, sól do smaku Sposób przygotowania Mak zalać wrzącą wodą i gotować przez 30 min. Ostudzić, zemleć trzykrotnie. Rodzynki sparzyć i osączyć, miód rozpuścić. Mak wymieszać z migdałami, skórką pomarańczową i rodzynkami. Dodać cukier wanilinowy i miód. Do miski wsypać mąkę, wbić jajo, dodać sól. Zagnieść ciasto, rozwałkować i pokroić w drobne romby. Ugotować, odsączyć i wymieszać z masą makową. (Winiary.pl)

Zobacz również

W czasie epidemii otworzyła mobilny salon fryzjerski. „Strzał w dziesiątkę!"

W czasie epidemii otworzyła mobilny salon fryzjerski. „Strzał w dziesiątkę!"

Grupa ATLVNTA (kiedyś Lilly Hates Roses) wydała swoją pierwszą płytę

Grupa ATLVNTA (kiedyś Lilly Hates Roses) wydała swoją pierwszą płytę

Polecamy

Czy można posłać dziecko z katarem do żłobka, przedszkola i szkoły?

Czy można posłać dziecko z katarem do żłobka, przedszkola i szkoły?

Ciekawe zawody za nami

Ciekawe zawody za nami

Przegląd tygodnia od 12.09 w Krotoszynie

Przegląd tygodnia od 12.09 w Krotoszynie

Dodaj ogłoszenie