Po dojechaniu na miejsce ustalono, że pali się słoma składowana w kurniku obok wygrodzonego pomieszczenia dla małych brojlerów. W budynku panowało bardzo duże zadymienie. W momencie przybycia JOP na miejsce zdarzenia cały inwentarz (około 450 sztuk drobiu) znajdował się w środku.
Strażacy w sprzęcie ochrony dróg oddechowych weszli do wnętrza kurnika wprowadzając linię gaśniczą wody. Zadaniem strażaków było dotarcie do źródła i szybkie ograniczenie rozprzestrzeniania się pożaru. Po stłumieniu ognia oddymiono i przewietrzono kurnik, nadpaloną słomę wyrzucono na zewnątrz i dogaszono. Działania trwały jedną godzinę 30 minut.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?