Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Odwiedziliśmy Restaurację "U Bielawnego" w Krotoszynie. Warto tam zajrzeć z pewnością [ZDJĘCIA]

Marcin Szyndrowski
Marcin Szyndrowski
Od poniedziałku 18 maja ponownie możemy wybrać się do restauracji, baru czy pizzerii. Większość lokali w Krotoszynie jest już gotowa na przyjęcie pierwszych klientów. W środę, 20 maja odwiedziliśmy kolejny ceniony przez klientów lokal - U Bielawnego w Krotoszynie.

#wspieramylokalnybiznes

Restauracja "U Bielawnego" mieści się na rynku. Restauracja już zaprasza wszystkich od wtorku do czwartku w godzinach 10-22; w piątki i soboty w godzinach 10-23 oraz w niedziele w godzinach 11-21. Restauracja czeka na swoich gości w głównej sali, białej sali (lokal w podwórzu), ogródku i rampie.

W związku z rozporządzeniem Rady Ministrów będą obowiązywać wzmożone działania ochrony. Dla gości i załogi czekają płyny dezynfekujące. Ze stolików znikną niestety szklanki, kieliszki, cukierniczki i pojemniki na sól i pieprz. Obsługa jednak jest w stanie je donieść jeśli klient zechce. Co 30 minut również wszystkie klamki, stoliki i karty menu będą odkażane. Załoga restauracji będzie obsługiwać klientów w maseczkach i rękawiczkach jednorazowych (wymieniane po każdym kontakcie z gościem).

WIĘCEJ NA TEMAT RESTAURACJI "U BIELAWNEGO" ZNAJDZIECIE TUTAJ

Słów kilka o restauracji się należy. Restauracja istnieje od 6 lat, choć początki przypadają na 2012 rok, kiedy to Dominik Bielawny otworzył firmę Catering Boluś. W 2014 r. zdecydował się oprócz cateringu i bistro otworzyć restaurację. Wynikało to z chęci rozwoju oraz stworzenia nowego miejsca na kulinarnej mapie Wielkopolski, gdzie będzie mógł serwować swoją autorską kuchnię.

Dominik Bielawny to absolwent ZSP nr 2 w Krotoszynie o specjalności Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. W wieku 24 lat zdecydował się rzucić na głęboką wodę i mimo bardzo wielu utrudnień jakie niesie ze sobą branża gastronomiczna otworzył własną działalność Catering Boluś. Wówczas już czuł, że kuchnia to jego pierwszy dom. Pojechał do Francji szukać inspiracji, gdzie pracował jako kucharz i uczył się od najlepszych. W 2016 roku uzyskał najwyższy tytuł Mistrza w zawodzie Kucharza, zdając egzaminy przed Kaliską Izbą Rzemieślniczą.

Zapraszamy na kulinarne uniesienia do Restauracji "U Bielawnego". Zachęcamy i wspieramy naszych restauratorów.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Epidemia koronawirusa – raport minuta po minucie o najnowszych informacjach dotyczących wirusa w Polsce i na świecie

Koronawirus w Polsce i na świecie. W piątek 23 242 nowe zaka...

Galeria Krotoszyńska już oficjalnie otwarta. Część sklepów j...

Krotoszyńskie muzeum i galeria Refektarz już otwarte. Wpadli...

Drużyna LKS Ceramika Krotoszyn na początku lat 90-tych: sędzia Zenon Ratayczyk, trener Lech Pauliński, Piotr Nowakowski, Marek Patalas, Romuald Ratayczyk, Wiesław Wojtkowiak, Grzegorz Zieliński, Andrzej Piechocki, Dariusz Drewniak, Ryszard Smal, Adam Panek, Mariusz Kaczmarek, Tomasz Wudarski, Paweł Nowak i Wojciech Wala.

SPORT: LKS Ceramik Krotoszyn ma już 50 lat. Poznajcie bogatą...

Eksploracja dawnego zakładu Bakutil w Baszkowie. Zobaczcie n...

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krotoszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto