Dlatego już od najmłodszych lat organizowane są rozmaite konkursy, by poprzez zabawę osiągnąć zamierzony edukacyjny cel. Tym razem w szkole zorganizowano I etap konkursu kulinarnego pt. „Cztery pory roku”. Jesienne smaki zawitały na stole. Klasy edukacji wczesnoszkolnej rywalizują podczas tych zmagań ze sobą w czterech etapach. Potrawy są oceniane przez specjalną komisję na czele z wicedyrektorem Sławomirem Chlebowskim- pod względem wyglądu, smaku, a także stopnia trudności wykonanej potrawy. Konkurs ma na celu integrację uczniów oraz propagowanie zdrowego odżywiania.
Kreatywność klas jest ogromna. Jury mogło skosztować, m.in. koktajl jabłkowo-jarmużowy, ciasteczka owsiane, sałatkę owocową, deser z nasionami chia i musem gruszkowym, chlebek bananowy, czy muffinki leśny mech, babeczki ze szpinakiem- tłumacza nauczyciele. Następna edycja planowana jest na grudzień.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?