Na miejscu można było skosztować wielu produktów regionalnych, jak i orientalnych. W Zwinnej Szamie można było skosztować wrapów z autorskimi sosami, z różnych stron świata. W Balkan Burger goście mogli spróbować prawdziwie bałkańskiego burgera z wołowiny, bułki swojego wypieku i grillowanego mięsa. Nie brakowało rarytasów kuchni regionalnej, jak Kuchni Gruzińskiej, w której można było spróbować smakołyków, jak czaczaburi, czeburak. Z drugiej strony globu można było spróbować ostrej kuchni meksykańskiej z szarpaną wołowiną, wieprzowiną, czy kurczakiem serwowanej przez poznański Bang Food Truck. Dla koneserów dobrego piwa przygotowane zostało stoisko z Browaru Moczybroda, gdzie można było znaleźć trunki kraftowe. W Złotych Paluchach Churros można było spożyć przepysznych churrosów, z cukrem pudrem, czekoladą, karmelem, nutellą, a także z cynamonem. W Gastro Fazie czekała na nas holenderska kuchnia w wydaniu Kapsalona. Z kolei Fruitruck był odpowiedzią dla osób, pragnących słodkich doznań. Owoce w czekoladzie i innych polewach były rarytasem dla zwolenników słodkich wyzwań. Na miłośników zapiekanek czekała Szama u Adama. Po wybornym obiedzie można było wzmocnić się mocną kawą w Rubicon Coffe. Na deser czekał Food Truck Kurczaki po Amerykańsku w wygodnych boksach i kubełkach z pysznymi sosami. Z kolei na najmłodszych czekały zjeżdżalnie i zamki dmuchane. To tylko garść przepysznej przygody, która dotarła do Krotoszyna. Oczywiście festiwal trwa dwa dni, więc osoby, które jeszcze nie były, mają okazję delektować się smakami w niedzielę, 10 października na krotoszyńskim targowisku.
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?