MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Pobił i okradł. Został złapany na gorącym uczynku

NOWE
Pobił i okradł. Został złapany na gorącym uczynku

„Spojrzenie na Auschwitz poprzez rysunek”. Prace Mariana Kołodzieja na wystawie

NOWE
„Spojrzenie na Auschwitz poprzez rysunek”. Prace Mariana Kołodzieja na wystawie

Polecamy

Nadchodzi burza? Ten prosty trik pomoże ci określić odległość do ulewy

Nadchodzi burza? Ten prosty trik pomoże ci określić odległość do ulewy

Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

NOWE
HIT DNIA
Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany

Oto najlepsze uczelnie w Polsce. Ranking Perspektyw 2024 opublikowany