Już nie możecie doczekać się kolejnych odcinków naszego programu kulinarnego ,,Smaki Wielkopolski"?
Tym razem pojechaliśmy do pałacu w Orli w gminie Koźmin Wielkopolskim. Zabytkowy pałac jest miejscem spotkań, hotelem, a także restauracją. Odbywają się w nim liczne uroczystości i zjazdy. Nie tylko jest tam pięknie, ale i smacznie, o czym przekonała się nasza ekipa.
- Rozpoznajecie to miejsce? Tak, dziś znajdujemy się ponownie w Pałacu w Orli, niedaleko Koźmina Wielkopolskiego. Nagrywaliśmy tutaj 6. odcinek „Smaków Wielkopolski”, gdzie przygotowaliśmy dla Was potrawkę z królika. Andrzej Gołąbek dzisiaj również zaskoczy Was ciekawym pomysłem na smakowite danie. Zanim jednak do niego zawitam, muszę oczywiście odwiedzić przypałacowy ogródek. Ogródek przy pałacu jest uprawiany bez użycia środków chemicznych, dzięki czemu na talerze gości trafiają warzywa i zioła w 100-procentach ekologiczne. Mam tutaj przygotowany kosz ze świeżymi ziołami oraz warzywami, z pewnością Andrzej wykorzysta je w swoim daniu - przed kamerami mówił prowadzący program Piotr Łuczak.
Ogromną radość z gotowania miał prowadzący program i kuchach główny Andrzej Gołąbek. Kucharzem towarzyszącym była Sylwia Jandrysiewicz. Daniem głównym był stek z polędwicy wołowej, puree z topinamburu z dodatkiem mleka koziego oraz warzywa z patelni.
Już niebawem odcinek będzie do obejrzenia na stronie gloswielkopolski.pl/smaki-wielkopolski/
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?