Rywalizacja toczyła się między drużyną Kilińskiego w składzie: Katarzyna Matyba, Roksana Durczewska i Jagoda Adler (kl.II z ZSZ), a ekipą Branżowej Szkoły I stopnia w Kobylinie. Przedstawiciele drużyn przystąpili do testu wiedzy o Unii Europejskiej, natomiast pozostałe dwie osoby miały do wykonania zadanie praktyczne: przygotowanie dwóch wybranych potraw kuchni hiszpańskiej i stoiska promującego kulturę Hiszpanii. Na stołach pojawiły się krewetki w sosie czosnkowym i drożdżowe ciasto z konfiturą pomarańczową. Ocenie komisji podlegała wyłącznie wizualna strona wykonania zadania, ale jak wynika z opinii uczniów przystępujących do degustacji - potrawy udały się młodym kucharkom wyśmienicie! W ostatecznym rozstrzygnięciu w części teoretycznej zwyciężyła uczennica BS I W Kobylinie Agnieszka Polańska, natomiast w części praktycznej swoim uznaniem oceniający obdarzyli stoisko naszych dziewcząt z kl. II z. Wszystkie uczestniczki rywalizacji otrzymały nagrody ufundowane przez WWK OHP Poznań. Gratulacje dla zwycięzców!
Czytaj też: Puszcza Zielonka: Odpady budowlane porzucone w pobliżu otuliny puszczy
źródło: vivi24/x-news.pl
center>
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?