Okazało się, że w spotkaniu wzięło udział sporo mieszkańców Zdun i okolic. Mieli oni okazję wysłuchać wykładu o historii i różnych odmianach ziemniaka. Nie brakowało anegdot, a także informacji, które ziemniaki, kartofle, czy "pyry" nadają się na knedla, frytki, kopytka, zupę, czy sałatkę. Dr inż. Julia Borys była kierownikiem Zakładu Badania i Oceny Odrębności, Wyrównania i Trwałości Odmian (OWT), a potem Międzynarodowego Związku Ochrony Nowych Odmian Roślin (UPOV) w Genewie.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?