Jak co roku, uczniowie Koła Gastronomicznego pod okiem M. Kaczmarek i I. Rau-Gałęskiej przyłączyli się do tych obchodów, których celem jest pogłębianie świadomości dotyczącej globalnych problemów żywnościowych. Od rana na korytarzach Szkoły roznosił się zapach świeżych wyrobów piekarskich. Oprócz różnych gatunków chleba, które można było skosztować ze smalcem i kiszonym ogórkiem, młodzież przygotowała także inne smakowitości. Wśród przygotowanych wypieków znalazły się drożdżówki z serem, malinami i kruszonką, paluchy z twarogiem, czy słodkie bułeczki z serem. Dla bardziej wyszukanych smakoszy sztuki kulinarnej były również nietuzinkowe przekąski jak zapiekanki, hot-dogi, ziemniaczane rogaliki ze szpinakiem, rogaliki z szynką i serem camembert, czy też pyszne, pikantne bułeczki. Wszyscy uczniowie naszej szkoły mogli zdegustować wyżej wymienionych potraw.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?