Poprowadził je pan Grzegorz Górnik – prezes Akademii Kelnerskiej Krajowego Stowarzyszenia Kelnerów. Trener z wieloletnim stażem, który specjalizuje się w kursach kelnerskich, barmańskich i sommelierskich oraz prowadzi szkolenia w stylu working flair.
Celem kursu było pogłębienie wiedzy i podniesienie umiejętności w zakresie fachowej, kompleksowej obsługi gościa w zakładach gastronomicznych, a także podczas wszelkiego rodzaju konferencji, bankietów czy przyjęć okolicznościowych. Różnorodna tematyka szkolenia oparta była na praktykach i konwersacjach, pobudzała wyobraźnię, rozwijała zaangażowanie, wzbogacała umiejętności zawodowe i nadała pewności siebie przyszłym kelnerom i hotelarzom.
W czasie 3-dniowego kursu uczniowie zdobyli umiejętności z zakresu przygotowania i obsługiwania serwisu specjalnego, sommelierstwa, drinków finezyjnych, koktajli, mock-taili, mixologii alkoholi oraz improstylu w nakrywaniu stołów.
Można było nie tylko przyglądać się pokazom „naszego mistrza”, ale także samemu wykonać i zdegustować przygotowanych potraw (homary, ślimaki, kawior, flambirowane banany) oraz napojów bezalkoholowych i alkoholowych.
Każdy z uczestników otrzymał certyfikat ukończenia kursów barmańskich i sommelierskich w języku polskim i angielskim, a szkoła otrzymała branżowy EURO-CERTYFIKAT JAKOŚCI.
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?